Nybogaards historie

Nybogaards historie kan følges helt tilbage til 1688, og i 1795 er købmand Arthur Howden fra Helsingør den første, der får kongeligt skøde på de smukke, højtliggende jorde med udsigt over Øresund.

Købmanden

Arthur Howden

Selvom købmand Arthur Howden var englænder af fødsel, havde han næppe forestillet sig, at hans jorde en dag skulle blive en af Nordsjællands mest udfordrende golfbaner, og at hans flotte herregård skulle danne ramme om et så inspirerende golfmiljø som Simon’s Golf Club.

Mellem den daværende ejer købmand Arthur Howden og nutidens ejer, Arne Simonsen, er der en professionel lighed, idet Arthur Howden af profession var skibsklarer og drev virksomhed i Helsingør. Da Arne Simonsen den 1. august 1987 købte Nybogaard og Ladehøjgaard, blev kontakten til shippingbranchen genetableret.

Landbrugsjord til golfklub

Perioden 1795-1987

Nybogaard har i perioden fra 1795 til 1987 skiftet ejer adskillige gange. Selvom de fleste af ejerne, ligesom Arthur Howden og Arne Simonsen, har haft et andet professionelt hovederhverv, har Nybogaards jorde indtil for ganske få år siden været drevet som landsbrugsjord.

Arne Simonsen har efter overtagelsen i 1987 ladet alle bygninger restaurere, således at indretning og stil er på niveau med hovedbygningens velholdte, herskabelige ydre.